Narozen o půlnoci : Dračí znamení - Lucie Fidlerová

neděle 8. března 2015



    Nakladatelství :Fragment
        Rok vydání : 2014
          Počet stran :  311      















 Anotace

Daleko od lidí, skryté v horách, je tajemné a krásné místo – Dračí skály. Království, kde pospolu žijí lidé, elfové, trpaslíci a draci...

Gabriel se narodil přesně o půlnoci v pátek třináctého. To ho předurčilo stát se zaklínačem: léčit lidi, používat magii a přivolávat draky. A také se stát králem Dračích skal. To se však nelíbí krásné Melisse, která si na roli královny zvykla a rozhodně se jí nehodlá vzdát. Kam až je ale schopna zajít?
Podivná úmrtí, intriky a kouzla začínají ohrožovat kdysi tak klidné a idylické místo. Gabriel a jeho kamarádka Nely se pustí do velkého dobrodružství. Odhalí toho, kdo v pozadí tahá za nitky? Nebude to snadné, ne každý je totiž tím, kým se zdá být. Gabriel, Nely a možná celé Dračí skály se ocitají v nebezpečí...







this isn't happiness™ PeteskiGabriel se narodil v pátek 13. . To je ovšem zlé , když král nařídil všechny děti narozeny v tento den zavraždit . Artur – otec Gabriela , který zůstává sám bez Gabrielovi matky , se rozhodne syna zachránit .
A tak nám začíná zajímavý příběh o zaklínači Gabrielovi a jeho kamarádce Nelly .


Gabriel má zvláštní schopnosti , které zdědil po své matce . Otec o tom však doteď nevěděl . A tak se Gabriel dostává do Dračích skal , kde jsou různé a zajímavé nadpřirozené bytosti .
Hlavní postavy mi nevadili , ale zároveň nebyly nic extra .






Knihu jsem si chtěla přečíst , protože mě zaujala její anotace a hlavně ta krásná obálka .
Děj knihy pro mě ovšem až tak záživný nebyl .
Příběh má skvělý potenciál a námět . Vzhledem k věku autorky obdivuji , že už teď dokázala něco napsat a že jí knihu vydaly .
 



Toto se stane na prvních pár stránkách . Potom se však v čase posuneme o pár let vpřed . Kde vidíme Gabriela a jeho kamarádku Nelly vyrůstat v Dračích skalách bez matky i otce .
Gabriel se snaží ovládat svou moc zaklínače a do toho musí řešit trable s Melisou  dosavadní vládkyní Dračích skal .Melissa je ovšem panovačná a zlá .
Když se ovšem v Dračích Skalách začnou nacházet mrtví obyvatelé , snaží se Gabriel a Nelly přijít tomu na kloub .

Posledních asi sto stran mě už docela bavilo . I když podle mě tam bylo hodně málo draků . Jinak je kniha napsána pěkně . I když tak trochu dětsky . Ale nepochybuji o tom , že až bude Lucie starší . Bude skvělá spisovatelka .

Knihu bych doporučila někomu kdo není moc náročný čtenář . Je to fajn oddechovka . Knize dávám 3 a půl hvězdičky . Docela by mě zajímalo pokračování , protože to skončilo hodně otevřeně .






Za poskytnutí Recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment .
Knihu si můžete objednat zde .



Žádné komentáře:

Okomentovat

Každý komentář mě potěší.