Svědomí - James Grippando

pondělí 29. prosince 2014


Anotace

 Úspěšný trestní obhájce Jack Swyteck si už léta nerozumí se svým otcem Harrym, guvernérem státu Florida. Harry nechá jednoho z Jackových klientů popravit na elektrickém křesle, ačkoli Jack pevně věří, že muž je nevinen. Vztah Jacka a Harryho se tak ještě více vyhrotí.
Vzájemná nevraživost však musí jít stranou. Na scéně se objeví šílený psychopat, který se rozhodne vzít spravedlnost do svých rukou. Jeho geniální manipulace a touha po krvi zaplétají Jacka i Harryho do sítě obvinění, vydírání a lží. Dokáží se domluvit, spolupracovat a překonat hlubokou propast, která je mezi nimi? Měli by! Počet zavražděných svědků roste…


 

Originální název : The pardon
                Série :  Swyteck series (1)
    Nakladatelství : Fragment
        Rok vydání : 1994 (CZ-2014)
          Počet stran : 264



Jack Swyteck je právník , syn guvernéra Harryho Swytecka .
 Jak už jako malý chlapec vyrůstal bez matky . Měl to  hodně těžké . A jeho vztah s otcem mu moc nepomáhal. Jack a Harry si k sobě prostě neuměli najít cestu .
 Teď je ovšem Jack dospělý a buduje si svou právnickou kariéru . S otcem se od sebe ještě víc odcizily a už se nevídají .
 Vše se však změní ve chvíli kdy Jack  obhajuje Raula Fernandeze obviněného z kruté vraždy. 

Jack se ho snaží zachránit pře smrtí na elektrickém křesle .
 Nikdo ovšem nevěří , že je Raul nevinny . Ani Jack ne . To ovšem jen do té doby . Než se mu ozve pravý vrah , který nechce aby Raul trpěl za něco co skutečně neudělal.
 Jack se i  v poslední chvíli snaží Raula zachránit , a tak poprosí o pomoc svého otce guvernéra Harryho . Ten má totiž za úkol jako guvernér podepisovat rozsudky smrti .
 To jak to dopadne s Raulem vám neřeknu :D Nechci spoilerovat .
 Toto se ovšem děje jen v prvních 18 stranách . Následovat budou další události o dva roky později . Rozjíždí se hra , která nemá hranice. Hra “na kočku a myš“ . Jak daleko je někdo schopen zajít kvůli pomstě . A kdo je skutečný vrah ?
 To se dozvíte v knize :)
 Tento příběh je plný napětí , překvapení , krimi a vydírání . Několikrát zde dojde k zvratům . A stávalo se mi , že jsem cítila mrazení v zádech .
 Mění se nám zde pohledy na věc . Nejčastěji nakoukneme do hlavy Jacka a jeho otce . Nemine nás ani vrahův pohled na věc . Který mě v takových knihách vždy nejvíc baví .
 Čekají nás , ale taky pohledy ženské , a to Jackovy přítelkyně Cindy a její kamarádky .
 Autor píše velmi čtivě . A celkově se mi kniha velmi líbila . Posledních “asi“ 100 stran nabrala kniha velké “grády“ a četla se jedním dechem .
 Kniha je velmi povedená a zaslouží si 4 hvězdičky . Doporučila bych jí každému bez omezení asi ale od těch 13 let . Já upřímně nejsem moc velký čtenář krimi a detektivek , ale tato mě chytla .

                       
http://1.bp.blogspot.com/-ytUh5C1gBdE/TfXJbXWYckI/AAAAAAAAAKo/wNSMHRHALe8/s1600/Nepojmenovan%25C3%25BD+10.png

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku .





2 komentáře:

Každý komentář mě potěší.