Novinky v To-read listu (3)

pondělí 29. prosince 2014
Dneska už v pořadí třetí Novinky v To-read listu. Tak jdeme na to :)
Ještě bych chtěla jen dodat, že v mém To-read listu najdete i knihy, které už jsem četla, ale potřebuju Re-reading .
---------------------------------------------


Re-reading
---------------------------------
Nakladatelství : Jota
Název knihy : Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Autor : Ransom Riggs
Počet stran : 358

Tajemný ostrov. Opuštěný sirotčinec. Zvláštní sbírka velice podivných fotografií. To vše čeká na odhalení v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, nezapomenutelném románu, kde děj a děsivé fotografie přináší jedinečný čtenářský zážitek. Náš příběh začíná strašnou rodinnou tragédií, která přivede šestnáctiletého Jacoba k cestě na vzdálený ostrov u břehů Walesu, kde objevuje rozpadající se trosky sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti. Když Jacob bloumá jeho opuštěnými ložnicemi a chodbami, ukazuje se postupně, že děti slečny Peregrinové byly víc než podivné. Byly možná nebezpečné. Možná byly na opuštěném ostrově drženy v jakési karanténě z velmi dobrých důvodů. A nějak – i když to zní jako něco nemožného – jsou možná stále naživu. Fantasy doprovázená strašidelnými starými dobovými fotografiemi, při které běží mráz po zádech. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti zaujme dospělé, teenagery a všechny, kdo mají rádi temná dobrodružství.

-----------------------------------------------------------


Nakladatelství : Egmont 
Název knihy : Včera tě budu milovat 
Autor : Cristin Terillová
Počet stran : 304


Marina má vše: peníze, přátele i skvělou budoucnost. Navíc se už od dětství důvěrně zná s pohledným chlapcem od vedle, který je matematický genius a pochází z jedné z nejslavnějších rodin v zemi. Em nemá nic: je uvězněna v malé cele uprostřed vojenského komplexu. Zbývá jí jen hlas chlapce z vedlejší cely a seznam úkolů, který najde v odtokovém kanálku. Přesto mají Marina a Em společnou jednu důležitou věc: jsou jedna a tatáž dívka. Em nyní musí cestovat v čase o čtyři roky zpátky, aby zabránila děsivé budoucnosti, před kterou prchá. Je jen jeden způsob, jak to udělat: Em musí zabít člověka, který vynalezl stroj času – svého nejlepšího kamaráda z dětství a chlapce, kterého celé roky tajně miluje. Ale Marina se ho nevzdá bez boje a je odhodlaná ho chránit za každou cenu, i kdyby to mělo znamenat, že sama přijde o život. Ocitne se tak spolu s Em v závodě s časem, který však může vyhrát jen jedna z nich.

-----------------------------------------------------


Nakladatelství : Jota
Název knihy : Asylum
Autor : Madeleine Rouxová
Počet stran : 304

Kdo tam jednou vkročí, není pro něj cesty ven!
Příběh odehrávající se na hranici mezi minulostí a současností.

Pro šestnáctiletého Dana Crawforda je letní kurz pro nadané studenty životní šancí. Spolužákům na střední škole připadá spíš divný se svým až fanatickým zájmem o dějepis a vědní obory, ale studijní program na přípravné škole New Hampshire College je pro takové podivíny jako stvořený.
Hned po příjezdu se Dan dozvídá, že koleje jsou uzavřené a studenti budou letos bydlet ve zchátralé ubytovně Brookline – někdejší psychiatrické léčebně. Se svými novými kamarády Abby a Jordanem začne zvídavý mladík zkoumat spletité chodby Brooklinu s jeho utajeným suterénem. Před očima jim vyvstávají strašidelná tajemství… tajemství, která Dana a jeho přátele spojují s temnou minulostí blázince. Postupně vychází najevo, že Brookline nebyl jen tak obyčejný ústav… A jistá tajemství se derou na povrch.

Originální kniha vyvolává mrazení v zádech a připraví čtenáři nejeden šok, až se mu před očima začnou stírat hranice mezi minulostí a současností, přátelstvím a posedlostí, genialitou a šílenstvím. Atmosféru příběhu výstižně umocňují znepokojivé fotografie ze skutečných psychiatrických ústavů.

----------------------------------------------------------


Nakladatelství : Baronet 
Název knihy : Jako led
Autor : J. Lynn
Počet stran : 296

Jednadvacetiletá Sydney je zamilovaná do Kylera snad odjakživa. Jsou nejlepšími kamarády od té doby, co ji shodil na hřišti a ona ho donutila sníst bábovičku. Někdy během těch let se do něj opravdu hodně zamilovala. A jaký je v tom problém? Kyler je děvkař. Nikdy nezůstal s jednou holkou déle než pár nocí. Zatímco spolu studují posledním rokem na univerzitě, Sydney nechce ohrozit jejich přátelství tím, že by Kylerovi přiznala, že ho miluje.

Kyler vždy vnímal Sydney jako nedosažitelnou. Znamená pro něj vše a je dokonalá. Své city k ní však stále ukrývá nebo směřuje na jakékoli další ženy. Ostatně Kyler bude vždy jen chudý kluk ze špatné čtvrti a Sydney ta jediná holka, kterou nikdy nemůže mít.

Když ale spolu kvůli masivní sněhové bouři uvíznou v luxusním lyžařském letovisku, nic nedokáže zastavit jejich vášnivé city, aby se vydraly na povrch. Přežije jejich přátelství vzájemnou přitažlivost? A přežijí vůbec oni? Protože zatímco padá sníh, někdo je sleduje, a tak jim lyžařský výlet může změnit život víc než jen jedním způsobem.

--------------------------------------------------


Nakladatelství : Jota
Název knihy : Easy
Autor : Tammara Webberová
Počet stran : 308

Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...

Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. 
Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. 
Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?

Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne.
Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu.

Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.

----------------------------------------------------------------

Četli jste některou z těchto knih ?














10 komentářů:

  1. Asylum mě opravdu zklamalo. :) Čekala jsem něco lepšího, strašidelnějšího. :)
    Jako led je naopak strašně úžasná kniha. Moc se mi líbila! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Včera tě budu milovat si myslím, že tě zklame. Je to spíš taková dětská knížka bez nějakého většího smyslu. Ale sirotčinec doporučuji. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem Easy? a Sirotčinec a obě knihy se mi neskutečně moc líbily :). Ostatní knihy mám v plánu si přečíst a na Asylum se chystám ještě tento měsíc a jsem na to vážně zvědavá :).

    OdpovědětVymazat
  4. Mě Asylum taky zklamalo :( Akorát čtu Sirotčinec - Podivné město, jsem cca v půlce a oproti 1. dílu 100% lepší ;) Ale bez prvního dílu bych plavala ... ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Sirotčinec teď momentálně čtu a je to naprosto dokonalá kniha. :3 Nemůžu se od ní odtrhnout.

    OdpovědětVymazat
  6. Nikol : Párkrát jsem o tom slyšela :)) ale stejně si jí přečtu :3 To jsem ráda, moc se na ní těším :))

    OdpovědětVymazat
  7. Ilona : Tak to mě mrzí :/ obálka je ale nádherná :)) Jojo je super už jsem ho četla :33

    OdpovědětVymazat
  8. Kleria: To jsem ráda !! :)) To se těším na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jitka : Aha :( To jsem ráda !!! :) já byla nadšená už z 1. dílu :))

    OdpovědětVymazat
  10. Trinity : Souhlasím :)) je skvělá !! :))

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší.