Novinky v To-read listu (1)

pondělí 29. prosince 2014

Na mém blogu jste mohli zahlédnout už spoustu To-read listu . Asi před týdnem jsem se rozhodla všechny tyto seznamy nastřádané za více než rok na blogu spojit v jeden, který ovšem budu stále aktualizovat. Najdete ho nahoře v liště nabídky.
Jelikož jsou stovky ne-li tisíce knih, které si přeji přečíst a stále vychází nové rozhodla jsem se, že pokaždé, když budu chtít přidat knihy do mého to-read listu. Udělám článek ve kterém vám je jen tak rychle přestavím. Jdeme na to :)

-------------------------------------------------------------

Na první pohled

Nakladatelství : Host
Název knihy : Na první pohled
    Autor : Grégoire Delacourt 
Počet stran : 232 

Jako každý večer sleduje Arthur Dreyfuss svůj oblíbený seriál, když vtom někdo zaklepe na dveře. V ­trenkách se šmouly jde otevřít a ­nevěří vlastním očím: za dveřmi stojí Scarlett Johanssonová, hollywoodská hvězda, která byla v­ různých anketách několikrát zvolena nejkrásnější ženou světa.

On je dvacetiletý automechanik, žijící osaměle v­ malém vesnickém domku v ­Pikardii. Ona je šestadvacetiletá slavná herečka, která se ocitla v ­nesnázích. Zdá se, že mezi nimi leží celý vesmír, ráno se však koná zázrak: Scarlett je stále u­ Arthura doma!

Prostý milostný příběh? Ne tak docela, tito hrdinové mají šrámy na duši, které se nedají tak snadno vyléčit: on v ­dětství ztratil sestru i­ otce a ­matka propadla alkoholu a­ posléze šílenství. Po ní touží miliony mužů, a­ přesto se cítí sama. Všechny dívky by se jí chtěly podobat, a ­přitom netuší, jak vnější vzhled dokáže ničit život. Být redukována na pouhý objekt touhy totiž může být velmi frustrující.

Grégoire Delacourt ve svém novém románu vypráví o ­křehkosti rodící se lásky a ­o ­tom, jakou moc mají slova: ta, která uzdravují, i ­ta, která ubližují. Pod slupkou zdánlivě přeslazeného románu jako z­ červené knihovny se skrývá příběh o ­povrchnosti vnímání zevnějšku, o ­diktatuře krásy, o ­osamělosti a ­hledání lásky.

-----------------------------------------------------------------

Ďábel
Kliknutím zobrazíte detail obrázku.

Nakladatelství : Moba 
Název knihy : Ďábel
Autor : Donald Ray Pollock 
Počet stran : 288 

Kdo vraždí nevinné stopaře? Je americký šerif skutečně ochráncem zákona a nedostudovaný kazatel ctnostným mužem? Jak silná je touha po spravedlnosti a jakou roli hraje v našem životě náhoda? Výjimečné krimi, thriller a velký americký román, který zobrazuje osudy několika bizarních postav, propojené ve strhující příběh z drsného amerického venkova, v němž nechybí ty nejhorší zločiny, jakých je člověk schopen.


---------------------------------------------------------

Červený vrch

Nakladatelství : Fortuna Libri
Název knihy : Červený vrch 
Autor : Jamie McGuire
Počet stran : 328 

JAK SE ZACHOVAT, KDYŽ TEN, PRO KOHO BYSTE POLOŽILI ŽIVOT, VÁM O NĚJ ZAČNE USILOVAT?

Scarlet je rozvedená, pětatřicetiletá matka dvou dcer a pracuje jako rentgenová laborantka. Je pátek odpoledne a má službu v nemocnici, dcery poslala na víkend za otcem. Na příjem přivážejí umírající, ošklivě pokousanou a vyhublou dívku, a její rentgenový snímek prozrazuje to, o čem se v lékařských kruzích s hrůzou již pár dnů hovoří. Z Evropy se šíří záhadný virus a svět je zachvácen pandemií, která postupuje neuvěřitelně rychle. Projevuje se nesnesitelnou bolestí břicha a bleskovým úbytkem váhy, a pak už je jen smrt. Mrtví však nenacházejí klid, ale mění se v šouravé zombie, a hledají, čím by ukojili svůj neutišitelný hlad. Vábí je lidské maso a lačně se na ně vrhají. Jedinou obranou živých je rychlost a zásah do mozku zombie.

Scarlet se upne k tomu, aby zachránila své dcery za každou cenu. Musí je odvézt na jediné bezpečné místo k přežití, které zná. Na ranč Červený vrch.


-----------------------------------------------------------

Pod maskou nevinnosti

Nakladatelství : Moba 
Název knihy : Pod maskou nevinnosti 
Autor : Alexander Stainforth
Počet stran : 248 

Na krásnou Melanii Torrensovou se řítí jedno neštěstí za druhým. Její snoubenec Victor umírá den před svatbou a nebýt vzdáleného příbuzného Paula Ashleyho, ztratila by zájem o veškerý život v milovaném Břečťanovém domě. Když ji Paul po čase požádá o ruku, Melanie nadšeně přijímá. Paul odjíždí sdělit tu skvělou zprávu rodičům, osud se však ozve podruhé a připraví ji o otce. Melanie je nešťastná, nemá milovaného Paula po boku a navíc je unesena maskovaným jezdcem, ve kterém poznává údajně zesnulého Victora. Dívka se tak ocitá v rukou nebezpečného muže, který se nezalekne ničeho, aby dosáhl svého cíle...

-------------------------------------------------------

Květy z půdy

Nakladatelství : Moba 
Název knihy : Květy z půdy
Autor : Virginia C. Andrewsová 
Počet stran : 384 

Jediný tragický moment na dálnici mění doposud idylický život mladé šťastné rodiny v absurdní příběh. Po otcově smrti zůstávají sourozenci Christopher, Cathy a dvojčata Cory a Carrie se svou matkou sami a hlavně bez prostředků, a tak se Corinna rozhodne pro riskantní návrat k bohatým rodičům, kteří ji však před lety vydědili. Děti zavře do podkrovního pokoje, kde jim vlastně nic neschází, nic kromě čerstvého vzduchu, živých květin a pocitu volnosti.

---------------------------------------------------------

Ještě že nejsem kat

Nakladatelství : Moba 
Název knihy : Ještě že nejsem kat
Autor : Vlastimil Vondruška 
Počet stran : 256

Dobrodružný detektivní příběh, který se odehrává v renesanční Praze. Román vznikl na podkladě autorovy stejnojmenné divadelní hry. Nabízí plno zvratů, napětí, ale i zábavných situací a nečekané rozuzlení. Hlavními hrdiny nejsou detektivové, známí z jiných Vondruškových románů, ale zdánlivě nesourodá trojice hrdinů – staroměstský rychtář, katovka a zběhlý student teologie.

--------------------------------------------

Panenka

Nakladatelství : Domino
Název knihy : Panenka 
Autor : Mo Hayder
Počet stran : 480

Mo Hayder nastavila laťku děsivého thrilleru výš než kdokoli jiný. Ta laťka teď ovšem byla překonána. Jí samotnou.

Psychiatrickou léčebnu Beechway paralyzuje strach: mezi pacienty se šíří davová hysterie a zaměstnanci raději předstírají nemoc, než aby chodili na noční služby. Prastarými chodbami léčebny totiž za nocí obchází Maud, letitý přízrak zakrslé ženy, která si vybírá nahodilé oběti a silou své pokřivené vůle je následně dožene k drastickému sebepoškození nebo dokonce k sebevraždě.

Také Joe Le Grande pociťuje tíseň. Jako koordinátor zodpovídá za hladký chod léčebny, avšak i on začíná podléhat vlivu přízraku. Navíc se zdá, že po kontroverzním propuštění problémového pacienta Issaka Handela začala Maud rozsévat hrůzu i po okolním kraji.

Na pokraji zoufalství se Joe obrátí o pomoc na detektiva Jacka Cafferyho. Ten se ale zrovna věnuje docela jinému případu a navíc se mu nechce věřit báchorkám o jakémsi přízraku. Počáteční skepse ho však opustí ve chvíli, kdy spolu s Joem odhalí detaily o minulosti propuštěného Issaka Handela...

----------------------------------------------------------

Tichá žena

Nakladatelství : Beta Dobrovský 
Název knihy : Tichá žena 
Autor : A.S.A Harrisonová 
Počet stran : 304 

Zdánlivě harmonické soužití Jodi a Todda v blahobytu trvá už dvacet let, nyní se však jejich vztah ocitá v kritickém bodě zlomu. On vede dvojí život. Ona si odmítá přiznat pravdu. On se rozhodne vsadit všechno na jednu kartu. Ona má ráda vyrovnané účty a už nemá co ztratit… A. S. A. Harrisonová ve své prvotině, jejíhož vydání se nedožila, mistrně rozehrává partii, kterou nelze vyhrát. Z partnerů se stávají protihráči, ze souhry zákeřný souboj. Oba mají dojem, že jsou ke svým tahům donuceni, a my střídavě nahlížíme situaci z obou perspektiv. Možná jejich jednání chápeme, možná v něm s úlekem nacházíme tak trochu sami sebe, ale rozhodně s napětím sledujeme vývoj na šachovnici, ačkoliv se zdá, že výsledek známe od samého začátku.

-------------------------------------------------------

Ve stínu černých ptáků

Nakladatelství : Jota 
Název knihy : Ve stínu černých ptáků
Autor : Cat Wintersová
Počet stran : 352

V roce 1918 si v kalifornském San Diegu vybírají svou daň smrtící chřipka a první světová válka. Šestnáctiletá Mary Shelley Blacková, pojmenovaná po slavné autorce románu o Frankensteinovi, dívka s přírodovědným nadáním, která se ocitla bez rodičů, odjíždí ke své tetě z Portlandu v Oregonu do San Diega. Zděšeně sleduje, jak se zde zoufalí pozůstalí hrnou na seance a k fotografům duchů, kde hledají útěchu. Jedním z takových fotografů je i bratr jejího milého Stephena Emberse Julius, jehož Mary Shelley považuje za podvodníka. Po Stephenově smrti na válečné frontě ve Francii se Mary Shelley vystaví v bouři bleskům, je zasažena a nakrátko umírá. Když se vrátí mezi živé, má zvláštní schopnost – cítit chuť emocí. Stephenův duch se k ní v noci vrací a prosí ji o pomoc – nemůže odpočívat v pokoji, protože ho mučí tajemní obrovští černí ptáci. Uvěří Mary Shelley v existenci duchů? A podaří se jí odhalit důvod Stephenova utrpení a pomoci mu?


-------------------------------------------








6 komentářů:

  1. Skvělé kousky! Já bych si chtěla přečíst Ve stínu černých ptáků a Panenku. Jinak jsem z těchto knih četla Červený vrch, kde mě zombíci příjemně překvapili a také Na první pohled, kterou jsem dnes dočetla. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Samé skvělé kousky :). Ve stínu černých ptáků se chystám číst ještě tento týden :). Časem bych si určitě chtěla přečíst i Červený vrch a Květy z půdy :)).

    OdpovědětVymazat
  3. Vtěšinu knih už mám dávno zapsaných v mém listu co si chci přečíst. Dopsala jsem si jen Červený vrch, i když na něj už mám taky zálusk dál. :)

    OdpovědětVymazat
  4. MooX : Už se na Červený vrch těším :) Tak to už se těším na recenzi :))

    OdpovědětVymazat
  5. Kleria Amanda : Já právě taky :D mám jí z knihovny :))

    OdpovědětVymazat
  6. Ilona Dolezalova : Tak to jsem ráda, že máme podobný vkus :))

    OdpovědětVymazat

Každý komentář mě potěší.